niedziela, 27 kwietnia 2014

Sernik z wiaderka;)


Składniki:

- kilogram zmielonego twarogu
- 6 jajek
- 100 gram masła
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1,5 szklanki cukru pudru
- opakowanie cukru waniliowego
- pół łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Ucieramy masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie wciąż ucierając dodajemy po jednym żółtku.
 Do powstałej masy dodajemy twaróg.


Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy.


Z białek ubijamy pianę.


Łączymy obie masy, dodając białka do twarogu, mieszamy.


Tak przygotowane ciasto, wykładamy do wysmarowanej masłem formy
i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni  piekarnika na około 50 minut.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...