I tak to przy deszczowej sobocie
powstało
szpinakowe słońce;)
Składniki:
- 0,5 kg szpinaku (mrożonego)
- pół kostki sera feta
- ciasto francuskie
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- masło
Przygotowanie:
Szpinak przesmażamy na maśle, dodajemy ser feta i czosnek
(przeciśnięty przez praskę) na koniec doprawiamy
solą i pieprzem.
solą i pieprzem.
Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części.
Na jednej części ciasta układamy farsz w sposób jak na zdjęciu
i przykrywamy drugim kawałkiem francuza;),
szklanką odznaczając środek.
Nacinamy,a brzegi dociskamy widelcem.
Na koniec formujemy ciasto, przekręcając każdy kawałek pod kątem tak aby było
widać farsz.
Pozostało już tylko rozbęłtać jajko i wysmarować ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika
na około 20 -25 minut.
I takie oto wyszło;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz