Składniki:
- kilogram zmielonego twarogu
- 6 jajek
- 100 gram masła
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1,5 szklanki cukru pudru
- opakowanie cukru waniliowego
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Ucieramy masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie wciąż ucierając dodajemy po jednym żółtku.
Przygotowanie:
Ucieramy masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie wciąż ucierając dodajemy po jednym żółtku.
Do powstałej masy dodajemy twaróg.
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy.
Z białek ubijamy pianę.
Łączymy obie masy, dodając białka do twarogu, mieszamy.
Tak przygotowane ciasto, wykładamy do wysmarowanej masłem formy
i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut.
i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz