Składniki:
10 dużych gruszek
szklanka cukru
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
pół szklanki rodzynek
duża garść orzechów włoskich, posiekanych
1 łyżeczka cukru waniliowego
3 jajka
10 dużych gruszek
szklanka cukru
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
pół szklanki rodzynek
duża garść orzechów włoskich, posiekanych
1 łyżeczka cukru waniliowego
3 jajka
Przygotowanie:
Gruszki
obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy orzechy i rodzynki. Zasypujemy
cukrem, cynamonem i odstawiamy na 10 minut do lodówki.
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy widelcem. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą w dużej misce i mieszamy do połączenia.
Masę przekładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 90 minut.
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy widelcem. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą w dużej misce i mieszamy do połączenia.
Masę przekładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 90 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz