Składniki:
1 kg tłustego twarogu
8 jajek
100 g miękkiego masła
250 g cukru pudru
3 łyżki cukru waniliowego
3 łyżki mąki ziemniaczanej
100 g rodzynek
2 brzoskwinie z puszki
herbatniki
dodatkowo: lukier
1 kg tłustego twarogu
8 jajek
100 g miękkiego masła
250 g cukru pudru
3 łyżki cukru waniliowego
3 łyżki mąki ziemniaczanej
100 g rodzynek
2 brzoskwinie z puszki
herbatniki
dodatkowo: lukier
Przygotowanie:
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, powoli dodajemy po jednym żółtku, później po łyżce zmielonego twarogu.
Ucieramy, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Do masy dodać mąkę, rodzynki i pokrojone w kostkę brzoskiwnie.
Białka ubijamy na sztywna pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Na blachę wykładamy herbatniki, wylewamy masę i wstawiamy go nagrzanego do 170 stopni piekarnika na około 60 minut.
Zimny sernik lukrujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz