W związku z tym, że znudziły mi się nieco klasyczne,
postanowiłam trochę zmodyfikować przepis
postanowiłam trochę zmodyfikować przepis
i tak wyszły pulpety z żarem;)
Składniki: 
- mięso mielone 500 g
- pół czerwonej papryki
- pół pora
- około 7-8 pieczarek
- marchewka
- jajko
- bułka namoczona w mleku
- koperek,  pieprz, sól
Przygotowanie:
W pierwszej kolejności na grubych oczkach tarki ścieramy marchewkę, paprykę, pieczarki i pora. 
Warzywa wrzucamy na patelnię z łyżką oliwy i dusimy do miękkości podlewając niewielką ilością wody.
A teraz mięcho:
Robimy  pulpety, czyli mięso mieszamy z jajkiem, namoczoną bułką i przyprawami. 
Na koniec wrzucamy warzywa i formujemy (najlepiej mokrymi łapkami) klasyczne pulpety.
Pulpety wrzucamy na patelnię z wrzącą wodą i dusimy na małym ogniu.  
I gotowe:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz