Składniki:
szklanka mąki
szklanka cukru
1/3 szklanki kakao
1 łyżeczka sody
jajko
1/2 szklanki kefiru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanka gorącej wody
śmietana 30%
maliny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta (poza wodą) wrzucamy do miski i dokładnie miksujemy. Wodę wlewamy dopiero na sam koniec. Ciasto dość rzadkie wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką formy o średnicy około 23 cm. Na wierzch wysypujemy maliny.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na godzinę.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta (poza wodą) wrzucamy do miski i dokładnie miksujemy. Wodę wlewamy dopiero na sam koniec. Ciasto dość rzadkie wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką formy o średnicy około 23 cm. Na wierzch wysypujemy maliny.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na godzinę.
Na schłodzone ciasto wykładamy ubitą śmietanę i dekorujemy malinami.
czekolada..owoce..ahh uwielbiam !
OdpowiedzUsuń