Składniki:
biszkopt:
3 jajka
szklanka mąki pszennej
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
aromat do ciast
śmietana 30%
malinowa masa śmietanowa
2 galaretki malinowe
owoce (maliny, jeżyny, borówki)
biszkopt:
3 jajka
szklanka mąki pszennej
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
aromat do ciast
śmietana 30%
malinowa masa śmietanowa
2 galaretki malinowe
owoce (maliny, jeżyny, borówki)
Przygotowanie:
Całe jajka ubijamy z cukrem na gładką, jasną masę. W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Do jajecznej masy dodajemy po czubatej łyżce mąki zmieszanej z proszkiem, ubijamy. Po wmieszaniu jednej łyżki mąki, dodajemy następną. . Żeby było pulchniejsze można dodać zakrętkę wody gazowanej. Ciasto wstawiamy na około 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Na schłodzony biszkopt wykładamy owoce i zalewamy wcześniej przygotowaną tężejącą galaretką. Na wierzch ubita wraz z masą malinową śmietana.
Chłodzimy w lodówce przez około 2-3 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz