niedziela, 9 listopada 2014

Drożdżowe racuchy z persymoną;)

Persymona czyli kaki, już od dawna do jego zakupu namawiała mnie "majne sister", ale jakoś nigdy nie było mi z nim po drodze, 
w końcu jednak owoc został namierzony i zaatakowany:)

Dziś polecam drożdżowe racuchy


Składniki:

 50 g świeżych drożdży 
1 jajko 
3 łyżki cukru 
szczypta soli 
2 szklanki letniego mleka 
500 g mąki pszennej
2 owoce kaki 

Przygotowanie: 

Drożdże wymieszać z cukrem, mąką i ciepłym mlekiem - odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut. 

W tym czasie obrać owoce i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

 Do wyrośniętego ciasta dodać pozostałe składniki i wyrobić, 
powinno być dość gęste. 

Racuchy smażymy w głębokim tłuszczu.
 
 






 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...