Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka mąki
1/3 szklanki cukru
1 płaska łyżeczka sody
100 g masła
1 jajko
50 g czekolady
garść orzechów włoskich (posiekanych)
Przygotowanie:
Masło roztapiamy i odstawiamy do ostudzenia.
Wszystkie składniki mieszamy łyżką i dłońmi formujemy niewielkie kulki, spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na około 16 minut (z termoobiegiem).
domowe ciasteczka to jest to :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :) Zabieram kilka ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam;)
OdpowiedzUsuńZapraszam :) http://smaczy.blogspot.com/2014/11/nominacja-do-liebster-blog-award.html
OdpowiedzUsuń