czwartek, 4 grudnia 2014

Ciasteczka marcepanowe


Składniki:

    250 g mąki pszennej
    50 g cukru pudru
    1 żółtko
    150 g masła
    100 g masy marcepanowej
    3 krople olejku migdałowego

Przygotowanie:

    Ze wszystkich składników zagniatamy gładkie ciasto, owijamy szczelnie i wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy ciasteczka i gotowe wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 10 minut (z termoobiegiem).
   











5 komentarzy:

  1. Kasiu, nie omieszkam wypróbować jeszcze w tym roku. Dzięki za przepis i inspiracje i za te cudne, małe łapcie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za miłe słowa i polecam:), łapcie się uaktywniły i bardzo mnie to cieszy, tym bardziej, że to dopiero początek naszej ciasteczkowej zabawy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. o jakie cudne rączki do pomocy :), ciasteczka podkradam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...