Składniki:
250 g mąki pszennej
50 g cukru pudru
1 żółtko
150 g masła
100 g masy marcepanowej
3 krople olejku migdałowego
Przygotowanie:
Ze wszystkich składników zagniatamy gładkie ciasto, owijamy szczelnie i wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy ciasteczka i gotowe wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 10 minut (z termoobiegiem).
250 g mąki pszennej
50 g cukru pudru
1 żółtko
150 g masła
100 g masy marcepanowej
3 krople olejku migdałowego
Przygotowanie:
Ze wszystkich składników zagniatamy gładkie ciasto, owijamy szczelnie i wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy ciasteczka i gotowe wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 10 minut (z termoobiegiem).
Kasiu, nie omieszkam wypróbować jeszcze w tym roku. Dzięki za przepis i inspiracje i za te cudne, małe łapcie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa i polecam:), łapcie się uaktywniły i bardzo mnie to cieszy, tym bardziej, że to dopiero początek naszej ciasteczkowej zabawy:)
OdpowiedzUsuńna pewno są bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuńo jakie cudne rączki do pomocy :), ciasteczka podkradam
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam:-)
OdpowiedzUsuń