czwartek, 3 kwietnia 2014

Babka piaskowa



Składniki:

 - 4 jajka
 - 1 szklanka cukru
 - 1 szklanka mąki pszennej
 -1 szklanka mąki ziemniaczanej
 - 1 szklanka oleju
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 -  aromat do ciasta


Przygotowanie:

Jajka z cukrem miksujemy do białości, dodajemy przesiane mąki 
i proszek do pieczenia.
Dolewamy olej i parę kropel aromatu, miksujemy.
Ciasto wylewamy do formy i wstawiamy do rozgrzanego 
do 180 stopni piekarnika 
na około 55 minut (z termoobiegiem).





21 komentarzy:

  1. Wspaniały przepis... ja dodaję dzisiaj jeszcze garść rodzynek..

    OdpowiedzUsuń
  2. hmm, muszę spróbować następnym razem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. rewelka !!! zrobiona i już prawie zjedzona :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cieszę się bardzo...:)...teraz czekam na ciasteczka:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Babka wyszła pyszna! dziękuje za przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  6. mi też wyszła fajny prosty przepis ;]

    OdpowiedzUsuń
  7. Wspanialy przepis,babka zawsze wychodzi znakomicie.Polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajny ,prosty przepis.Robilam juz kilka razy.Za kazdym razem wyszla wspaniala babka.Polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. super przepis! ciasto latwe w zrobieniu i pyszne .dziekuje;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie umiem piec ciast, nigdy mi nie wychodzą, nie wyrastają- a tu taka niespodzianka :) Babka wyszła mi przepyszna a do tego wyrosła przepięknie :) Polecam każdemu ten wspaniały przepis :) -różana-

    OdpowiedzUsuń
  11. Smarować foremkę tłuszczem?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Piekę w silikonowych, więc nie smaruję. W klasycznych raczej bym smarowała.

      Usuń
  12. Smarować blaszkę tłuszczem?

    OdpowiedzUsuń
  13. Super przepis, babka jest pyszna! Zrobilam z olejem kokosowym :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Super przepis, babka jest pyszna!
    Zrobilam ja z olejem kokosowym :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Czy można tę babkę upiec w blaszce podłużnej?

    OdpowiedzUsuń
  16. Wspaniale wygląda ta babka piaskowa. Musi też tak pysznie smakować :-)

    OdpowiedzUsuń
  17. Przepis dla kulinarnych nieudaczników (to komplement dla przepisu). Na początek zdradzę, że babka wyszła zacna a o moich kulinarnych zdolnościach niech świadczy fakt, że jak wyjąłem babkę z formy to zacząłem się zastanawiać: Jak oni to robią, że babka jest taka równa od góry a moja powybrzuszana! Na co żona przyszła do kuchni, przewróciła mi ją do góry nogami i wszystko się wyjaśniło.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Już dawno nic mnie tak nie ubawiło jak ten komentarz☺ Dziękuję i życzę dalszych sukcesów☺☺☺

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...