sobota, 22 października 2016

Dyniowo-serowe racuchy z rodzynkami.


Składniki:

200 g surowej dyni
szczypta startego imbiru
200 g białego sera
30 g rodzynek (opcjonalnie)
5 łyżek cukru
1 łyżka cukru wanilinowego
2 jajka
4 - 5 pełnych łyżek mąki
masło lub olej do smażenia

Przygotowanie:


Dynię kroimy w drobną kostkę, podsypujemy cukrem, cukrem waniliowym
i imbirem i smażymy na około łyżce masła, aż będzie miękka. 
Rozgniatamy widelcem i odstawiamy do ostudzenia. 
Do masy dyniowej dodajemy ser, 2 żółtka i mąkę, mieszamy. 
Na koniec dodajemy ubite białka i  rodzynki, delikatnie mieszamy. 
Racuchy smażymy na maśle bądź oleju.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...