Składniki:
200 g surowej dyni
szczypta startego imbiru
200 g białego sera
30 g rodzynek (opcjonalnie)
5 łyżek cukru
1 łyżka cukru wanilinowego
2 jajka
4 - 5 pełnych łyżek mąki
masło lub olej do smażenia
Przygotowanie:
Dynię kroimy w drobną kostkę, podsypujemy cukrem, cukrem waniliowym
i imbirem i smażymy na około łyżce masła, aż będzie miękka.
200 g surowej dyni
szczypta startego imbiru
200 g białego sera
30 g rodzynek (opcjonalnie)
5 łyżek cukru
1 łyżka cukru wanilinowego
2 jajka
4 - 5 pełnych łyżek mąki
masło lub olej do smażenia
Przygotowanie:
Dynię kroimy w drobną kostkę, podsypujemy cukrem, cukrem waniliowym
i imbirem i smażymy na około łyżce masła, aż będzie miękka.
Rozgniatamy widelcem i odstawiamy do ostudzenia.
Do masy dyniowej dodajemy ser, 2 żółtka i mąkę, mieszamy.
Na koniec dodajemy ubite białka i rodzynki, delikatnie mieszamy.
Racuchy smażymy na maśle bądź oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz