Składniki:
- 2 saszetki ryżu
- około 250 dkg pieczarek
- pół czerwonej papryki
- pęczek szczypiorku
- 4 jajka
-sól, pieprz
- bułka tarta
Przygotowanie:
Wrzucamy do michy: ugotowany ryż, dwa ugotowane jajka, posiekany pęczek szczypiorku i uduszone do miękkości pieczarki wraz z papryką.
Dodajemy surowe jajo, doprawiamy do smaku. Z powstałej masy formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, do zrumienia się panierki.
- 2 saszetki ryżu
- około 250 dkg pieczarek
- pół czerwonej papryki
- pęczek szczypiorku
- 4 jajka
-sól, pieprz
- bułka tarta
Przygotowanie:
Wrzucamy do michy: ugotowany ryż, dwa ugotowane jajka, posiekany pęczek szczypiorku i uduszone do miękkości pieczarki wraz z papryką.
Dodajemy surowe jajo, doprawiamy do smaku. Z powstałej masy formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, do zrumienia się panierki.
hashtag #Ambition
Nigdy takich nie jadłam, a zawsze chciałam spróbować! Zapraszam na nowy post, tym razem hummus dyniowy! :) https://jaglusia.wordpress.com/2016/10/17/dyniowy-hummus/
OdpowiedzUsuńFajne kotleciki :-)
OdpowiedzUsuń