„Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także dostarcza cenne składniki”
Składniki:
- 50 dag miąższu z dyni
- cebula
- 2 marchewki
- około litra bulionu
- sok z jednej pomarańczy
- łyżka masła
- puszka mleka kokosowego
- łyżka oleju rzepakowego
- szczypta ostrej papryki
- sól, pieprz
- papryczki
Przygotowanie:
Obieramy cebulę i marchewkę, kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy. Po chwili wrzucamy masło i dynię. Smażymy wszystko około 5 minut, następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy sok z pomarańczy, mleczko kokosowe i miksujemy.
Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i gotowe.
- 50 dag miąższu z dyni
- cebula
- 2 marchewki
- około litra bulionu
- sok z jednej pomarańczy
- łyżka masła
- puszka mleka kokosowego
- łyżka oleju rzepakowego
- szczypta ostrej papryki
- sól, pieprz
- papryczki
Przygotowanie:
Obieramy cebulę i marchewkę, kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy. Po chwili wrzucamy masło i dynię. Smażymy wszystko około 5 minut, następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy sok z pomarańczy, mleczko kokosowe i miksujemy.
Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i gotowe.
jaki ładny kolor i fajna konsystencja :)
OdpowiedzUsuń