No tak jutro Tłusty czwartek, a ja z tematem faworków w polu.
Przedsięwzięcie to planowałam ambitnie od paru dni i z dokładnością co do jednego wiedziałam kogo poczęstuję i kogo ugoszczę;)
Niestety dziś okazało się, że doba ma tylko 24 godziny, więc ostatnimi siłami, zawlekłam swoją osobę do kuchni i podjęłam próbę ratowania...się;)
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
cukier puder
Przygotowanie:
Ciasto rozwijamy i kroimy radełkiem lub
nożem na długie poziome paski, a następnie na około 15 pionowych
pasków. Po środku każdego paska robimy nacięcie i przekładamy przez nie
jeden koniec. Blachę z piekarnika wykładamy papierem i przekładamy faworki. Wkładamy do nagrzanego do
180 stopni piekarnika i pieczemy około 15-20 minut. Ostudzone faworki
posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz