Składniki:
250 g masła (temp. pokojowa)
350g mąki
100g ciemnego kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 żółtek
2 łyżki domowego ekstraktu z wanilii
200g cukru
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wyrabiamy, zagniatamy kulę, zawijamy w folię i wkładamy na noc do lodówki (można krócej korzystając z zamrażalnika).
Ciasto rozwałkowujemy na około 5 mm i wycinamy kształty ciasteczek. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 10 -13 minut.
250 g masła (temp. pokojowa)
350g mąki
100g ciemnego kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 żółtek
2 łyżki domowego ekstraktu z wanilii
200g cukru
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wyrabiamy, zagniatamy kulę, zawijamy w folię i wkładamy na noc do lodówki (można krócej korzystając z zamrażalnika).
Ciasto rozwałkowujemy na około 5 mm i wycinamy kształty ciasteczek. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 10 -13 minut.
Inspiracja: Abc Mojej Kuchni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz