sobota, 28 grudnia 2013

Bezglutenowe ciasto bananowe.


Składniki:
 
- 4 dojrzałe banany
- 100 g zmielonych migdałów
- 100 g zmielonych orzechów włoskich
- 2 jajka
-pół szklanki cukru trzcinowego
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki cynamonu


Przygotowanie:


3 banany obieramy ze skórki kroimy na kawałki i wrzucamy do miski. Następnie wlewamy roztrzepane jaja i wszystko razem miksujemy. 

W drugiej misce mieszamy zmielone orzechy, cukier, cynamon i proszek do pieczenia.

 Przelewamy masę bananową do suchej mieszanki i dokładnie mieszamy łyżką.

  Banana kroimy na plasterki i układamy na wierzchu ciasta. 

Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 45 minut.

Smacznego:)








2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...