Składniki:
220 g mąki pszennej
80 g mąki ziemniaczanej
60 g cukru pudru
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
150 g marcepanu
2 jajka
250 ml mleka
6 łyżek oleju
2 łyżki rumu
3 krople aromatu migdałowego
Przygotowanie:
W misce wmieszamy mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier puder. Do tej samej miski ścieramy na tarce marcepan, co jakiś czas musimy przemieszać by marcepan się nie sklejał. W drugiej misce rozbijamy jajka, dodajemy mleko, olej, rum i aromat. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około 35 minut.
220 g mąki pszennej
80 g mąki ziemniaczanej
60 g cukru pudru
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
150 g marcepanu
2 jajka
250 ml mleka
6 łyżek oleju
2 łyżki rumu
3 krople aromatu migdałowego
Przygotowanie:
W misce wmieszamy mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier puder. Do tej samej miski ścieramy na tarce marcepan, co jakiś czas musimy przemieszać by marcepan się nie sklejał. W drugiej misce rozbijamy jajka, dodajemy mleko, olej, rum i aromat. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około 35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz