Składniki:
6 jabłek
3 jajka
szklanka cukru
szklanka mąki
cukier waniliowy
pół łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka cynamonu
Przygotowanie:
Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy cukier waniliowy, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia się składników.
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki. Wszystko razem dokładnie mieszamy (łyżką).
Ciasto wylewamy do formy (u mnie tortownica 21 cm) i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 35 minut.
Już czuję cynamonowy zapach tego ciasta...
OdpowiedzUsuńDziś zrobiłam....pychotka :-D
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo:):):)
OdpowiedzUsuńPyszne :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie się robi pachnie ładnie :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że też smakowało:)
OdpowiedzUsuń