Składniki:
4 dojrzałe banany,
75 g masła (roztopionego) lub tyle samo oleju
3/4 szklanki cukru
jajko
łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1,5 szklanki mąki pszennej
Przygotowanie:
W dużym naczyniu mieszamy roztopione masło z wcześniej rozgniecionymi bananami. Dodajemy cukier i lekko roztrzepane jajko. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i szczypta soli.
Mieszamy łyżką tylko do połączenia składników.
Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 10 x 20 cm wysmarowanej masłem i oprószonej mąką pszenną.
Pieczemy przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C.
4 dojrzałe banany,
75 g masła (roztopionego) lub tyle samo oleju
3/4 szklanki cukru
jajko
łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1,5 szklanki mąki pszennej
Przygotowanie:
W dużym naczyniu mieszamy roztopione masło z wcześniej rozgniecionymi bananami. Dodajemy cukier i lekko roztrzepane jajko. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i szczypta soli.
Mieszamy łyżką tylko do połączenia składników.
Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 10 x 20 cm wysmarowanej masłem i oprószonej mąką pszenną.
Pieczemy przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C.
Idealny na piknik :)
OdpowiedzUsuń