Składniki:
2 galaretki truskawkowe
500 g truskawek
5 paczek herbatników
masa kajmakowa
masa budyniowa
duży sok Kubuś
2 budynie śmietankowe
3 łyżki cukru
2 łyżki masła
Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wrzącej wody i odstawiamy do stężenia.
W 250 ml soku rozpuszczamy proszek budyniowy. Resztę soku gotujemy, dodajemy cukier i masło, a następnie cały czas mieszając wlewamy mieszaninę soku z proszkiem.
Mieszamy, aż do zagotowania.
Gorący krem wylewamy na wyłożone w formie herbatniki.
Na kubusiową masę wykładamy warstwę herbatników i smarujemy kajmakiem, następnie kolejna warstwa herbatników i masa budyniowa (użyłam gotowej).
Ciasto odstawiamy do lodówki.
Na schłodzone ciasto wykładamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz