wtorek, 9 sierpnia 2016

Kubuś w wersji truskawkowej



Składniki:

2 galaretki truskawkowe
500 g truskawek
5 paczek herbatników
masa kajmakowa
masa budyniowa
duży sok Kubuś
2 budynie śmietankowe
3 łyżki cukru
2 łyżki masła

Przygotowanie:

Galaretki rozpuszczamy  w 750 ml wrzącej wody i odstawiamy do stężenia.

W 250 ml soku rozpuszczamy proszek budyniowy. Resztę soku gotujemy, dodajemy cukier i masło, a następnie cały czas mieszając wlewamy mieszaninę soku z proszkiem. Mieszamy, aż do zagotowania. 
Gorący krem wylewamy na wyłożone w formie herbatniki.

Na kubusiową masę wykładamy warstwę herbatników i smarujemy kajmakiem, następnie kolejna warstwa herbatników i masa budyniowa (użyłam gotowej).
Ciasto odstawiamy do lodówki.

Na schłodzone ciasto wykładamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...