Składniki:
2 galaretki agrestowe
250 g borówki amerykańskiej
paczka biszkoptów
400ml śmietany 36%
8 g żelatyny
30 ml wody
60 g cukru pudru
Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy w 750ml wrzącej wody i odstawiamy do stężenia.
Żelatynę zalewamy 30 ml wody, rozpuszczamy. Dodajemy cukier puder
i dokładnie mieszamy. Śmietanę miksujemy na sztywno.
2 galaretki agrestowe
250 g borówki amerykańskiej
paczka biszkoptów
400ml śmietany 36%
8 g żelatyny
30 ml wody
60 g cukru pudru
Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy w 750ml wrzącej wody i odstawiamy do stężenia.
Żelatynę zalewamy 30 ml wody, rozpuszczamy. Dodajemy cukier puder
i dokładnie mieszamy. Śmietanę miksujemy na sztywno.
Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy łyżkę-dwie śmietany, aby ją zahartować,
a następnie wszystko razem łączymy cały czas mieszając.
Masę wykładamy na wyłożone w formie biszkopty i wstawiamy do lodówki.
Gdy masa śmietanowa zastygnie, wykładamy owoce i zalewamy galaretką.
Gdy masa śmietanowa zastygnie, wykładamy owoce i zalewamy galaretką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz