sobota, 6 grudnia 2014

Mikołajkowe czekoladowo-cynamonowe ciasteczka



Składniki:

120 g masła
1/2 szklanki cukru pudru
1 żółtko
1 i 1/3 szklanki mąki
1/4 szklanki kakao
łyżeczka cynamonu


Przygotowanie:

Masło ucieramy z żółtkiem i cukrem, dodajemy mąkę, kakao i cynamon. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy na około godziny do lodówki. Po schłodzeniu, rozwałkowujemy do grubości około 5 mm (najwygodniej jest wałkować umieszczając ciasto pomiędzy dwa arkusze papieru do pieczenia bądź folii. Ciasteczka układamy na blasze, wyłożonej papierem i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 7 minut (z termoobiegiem).











przyłapany...:):):)




1 komentarz:

  1. Wspaniałe ciasteczka :) Ich kształty są przepiękne!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...