Składniki:
120 g margaryny Palma Bielmar
1/2 szklanki cukru pudru
1 żółtko
1 i 1/3 szklanki mąki
1/4 szklanki kakao
120 g margaryny Palma Bielmar
1/2 szklanki cukru pudru
1 żółtko
1 i 1/3 szklanki mąki
1/4 szklanki kakao
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy i szybko zagniatamy.
Wstawiamy do lodówki (zawinięte w folię) na około 45 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 4 mm.
Z
ciasta wycinamy dowolne kształty, a następnie w środku ciastka robimy
mniejszą dziurkę mniejszą foremką. W każde ciasteczko wkładamy
cukierek (możemy je rozkruszyć jeśli będzie zbyt duży). Czynność z
układaniem cukierków najlepiej wykonać na ciastkach ułożonych na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka wstawiamy piekarnika do nagrzanego do 180 stopni na około 8 minut.
Pięknie będą wyglądać na choince :)
OdpowiedzUsuń