sobota, 20 grudnia 2014

Czekoladowe witrażowe ciasteczka (wersja druga)


Składniki:

120 g margaryny Palma Bielmar
1/2 szklanki cukru pudru
1 żółtko
1 i 1/3 szklanki mąki
1/4 szklanki kakao

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki mieszamy i szybko zagniatamy. 
Wstawiamy do lodówki (zawinięte w folię) na około 45 minut. 
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 4 mm. 
Z ciasta wycinamy dowolne kształty, a następnie w środku ciastka robimy mniejszą dziurkę mniejszą foremką. W każde ciasteczko wkładamy cukierek (możemy je rozkruszyć jeśli będzie zbyt duży). Czynność z układaniem cukierków najlepiej wykonać na ciastkach ułożonych na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 
 Ciastka wstawiamy piekarnika do nagrzanego do 180 stopni na około 8 minut.













 
Ciasta czy ciasteczka?

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...