Składniki:
350 g mąki pszennej
100 g cukru pudru
1 opakowanie cukru wanilinowego
220 g margaryny Palma spółki Bielmar
2 łyżki śmietany 18%
cukierki (landrynki)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy i szybko zagniatamy.
Wstawiamy do lodówki (zawinięte w folię) na około 45 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 4 mm.
Z ciasta wycinamy dowolne kształty, a następnie w środku ciastka robimy mniejszą dziurkę mniejszą foremką. W każde ciasteczko wkładamy
cukierek (możemy je rozkruszyć jeśli będzie zbyt duży). Czynność z układaniem cukierków najlepiej wykonać na ciastkach ułożonych na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka wstawiamy piekarnika do nagrzanego do 180 stopni na około 9-10 minut.
Ach te cudowne łapki <3
OdpowiedzUsuń:):):)
Usuń