Składniki:
250 g mąki pszennej
50 g cukru pudru
1 żółtko
150 g masła
100 g masy marcepanowej
3 krople olejku migdałowego
Przygotowanie:
Ze wszystkich składników zagniatamy gładkie ciasto, owijamy szczelnie i wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy ciasteczka i gotowe wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 10 minut (z termoobiegiem).
250 g mąki pszennej
50 g cukru pudru
1 żółtko
150 g masła
100 g masy marcepanowej
3 krople olejku migdałowego
Przygotowanie:
Ze wszystkich składników zagniatamy gładkie ciasto, owijamy szczelnie i wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy ciasteczka i gotowe wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 10 minut (z termoobiegiem).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz