Bardzo aromatyczne i proste w wykonaniu ciasto, zapewne równie dobrze będzie smakować z innymi owocami, ale ja tam się kocham w malinach...;)
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 1/3 szklanki kakao
- 1 łyżeczka sody
- 1 jajko
- 1/2 szklanki kefiru
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanka gorącej wody
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta (poza wodą) wrzucamy do miski i dokładnie miksujemy. Wodę wlewamy dopiero na sam koniec. Ciasto dość rzadkie wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką formy o średnicy około 23 cm. Na wierzch wysypujemy maliny.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na godzinę.
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 1/3 szklanki kakao
- 1 łyżeczka sody
- 1 jajko
- 1/2 szklanki kefiru
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanka gorącej wody
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta (poza wodą) wrzucamy do miski i dokładnie miksujemy. Wodę wlewamy dopiero na sam koniec. Ciasto dość rzadkie wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką formy o średnicy około 23 cm. Na wierzch wysypujemy maliny.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz