Składniki:
1/2 kg mielonego mięsa (u mnie indycze)
1 jajo
2 jabłka średniej wielkości
1 sucha bułka
sól, pieprz
Sos:
1/2 szklanki śmietany 30%
1/2 szklanki wody
2 płaskie łyżki mąki
kilka podgrzybków
sól,pieprz
1/2 kg mielonego mięsa (u mnie indycze)
1 jajo
2 jabłka średniej wielkości
1 sucha bułka
sól, pieprz
Sos:
1/2 szklanki śmietany 30%
1/2 szklanki wody
2 płaskie łyżki mąki
kilka podgrzybków
sól,pieprz
Przygotowanie:
Do miski wkładamy mięso, starte jabłka, bułkę, jajo.
Wyrabiamy do dokładnego połączenia, doprawiamy solą i pieprzem.
Z masy formujemy kotlety i układamy w naczyniu do zapiekania.
Przygotowujemy sos i zalewamy kotlety.
Tak przygotowane przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz