sobota, 1 lutego 2014

Mielone z jabłkiem i podgrzybkami



Składniki:
    1/2 kg mielonego mięsa (u mnie indycze)
    1 jajo
    2 jabłka średniej wielkości
    1 sucha bułka
    sól, pieprz
   

Sos:
1/2 szklanki śmietany 30%
1/2 szklanki wody
2 płaskie łyżki mąki
kilka podgrzybków
sól,pieprz


Przygotowanie:
Do miski wkładamy mięso, starte jabłka, bułkę, jajo.
Wyrabiamy do dokładnego połączenia, doprawiamy solą i pieprzem.
Z masy formujemy kotlety i układamy w naczyniu do zapiekania.

Przygotowujemy sos i zalewamy kotlety.

Tak przygotowane przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...