sobota, 1 lutego 2014

Torcik z kaszą manną



Składniki:
kostka masła
0,6 l mleka
7 łyżek kaszy manny
1 jajo
1 szklanka cukru pudru
1 galaretka
owoce

2 paczki biszkoptów i 60g roztopionego masła

Przygotowanie:

Do zimnego mleka wsypujemy mannę i gotujemy przez ok.10 min.
Schładzamy, dodajemy jajo i mieszamy.

Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy 60 roztopionego masła 
i dokładnie mieszamy.

Masą herbatnikową wykładamy dno tortownicy mocno dociskając 
i wstawiamy na około 20 minut do lodówki.

Ucieramy na jednolitą masę miękkie masło z cukrem pudrem, 
dodajemy mannę i ucieramy.

Tortownicę smarujemy masłem. Na spód wykładamy masę.
Na wierzchu układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką.



Niestety masa mi odpłynęła;), ale trening czyni mistrza, więc za niedługo powtórka.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...