Składniki:
kostka masła
0,6 l mleka
7 łyżek kaszy manny
1 jajo
1 szklanka cukru pudru
1 galaretka
owoce
2 paczki biszkoptów i 60g roztopionego masła
Przygotowanie:
Do zimnego mleka wsypujemy mannę i gotujemy przez ok.10 min.
Schładzamy, dodajemy jajo i mieszamy.
kostka masła
0,6 l mleka
7 łyżek kaszy manny
1 jajo
1 szklanka cukru pudru
1 galaretka
owoce
2 paczki biszkoptów i 60g roztopionego masła
Przygotowanie:
Do zimnego mleka wsypujemy mannę i gotujemy przez ok.10 min.
Schładzamy, dodajemy jajo i mieszamy.
Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy 60 roztopionego masła
i dokładnie mieszamy.
Masą herbatnikową wykładamy dno tortownicy mocno dociskając
i wstawiamy na około 20 minut do lodówki.
Ucieramy na jednolitą masę miękkie masło z cukrem pudrem,
dodajemy mannę i ucieramy.
Tortownicę smarujemy masłem. Na spód wykładamy masę.
Na wierzchu układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką.
Niestety masa mi odpłynęła;), ale trening czyni mistrza, więc za niedługo powtórka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz