Składniki:
- 20 dag chudej łopatki wieprzowej pokrojonej na kawałki
- pół cebuli
- pół czerwonej papryki
- 2 marchewki
- około 10 ziemniaków
- około 10 pieczarek
- ząbek czosnku drobno posiekany
- sól, pierz do smaku
- około 10 ziemniaków
- około 10 pieczarek
- ząbek czosnku drobno posiekany
- sól, pierz do smaku
- pół łyżeczki papryki w proszku
- szczypta tymianku
- 2 łyżki oleju
- natka pietruszki do posypania
- 2 łyżki oleju
- natka pietruszki do posypania
Przygotowanie:
Mięso oprószamy solą, podsmażamy na oleju około 5 minut, a następnie dodajemy czosnek i cebulę, mieszamy i chwilę podsmażamy. Mięsko zalewamy bulionem i gotujemy około pół godziny. Potem dodajemy paprykę, marchew i ziemniaki, doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz