czwartek, 16 października 2014

Zupa gulaszowa


 Składniki:

 - 20 dag chudej łopatki wieprzowej pokrojonej na kawałki
 - pół cebuli
 - pół  czerwonej papryki
 - 2 marchewki
- około 10 ziemniaków
- około 10 pieczarek
- ząbek czosnku drobno posiekany
- sól, pierz do smaku
 - pół łyżeczki papryki w proszku
 - szczypta tymianku
- 2 łyżki oleju
- natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:


Mięso oprószamy solą, podsmażamy na oleju około 5 minut, a następnie dodajemy czosnek i cebulę, mieszamy i chwilę podsmażamy. Mięsko zalewamy bulionem i gotujemy około pół godziny. Potem dodajemy paprykę, marchew i ziemniaki, doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie składniki będą miękkie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...