czwartek, 16 października 2014

Zupa z czerwonej soczewicy z kaszą jaglaną


 Składniki:

5 łyżek czerwonej soczewicy
3 łyżki przecieru pomidorowego
4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
(pietruszka, marchewka, cebula)
1/2 łyżeczki posiekanego imbiru
kurkuma, kolendra, tymianek, sól
łyżka oleju + 2 łyżeczki masła


Przygotowanie:

Na rozgrzany olej wrzucamy drobno pokrojoną cebulę, lekko podsmażamy, dorzucamy imbir i zalewamy około 1/2 litra zimnej wody. 
Dodajemy soczewicę,  przecier pomidorowy oraz pietruszkę i marchewkę, 
na koniec dodajemy kurkumę i tymianek.
Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie wrzucamy kaszę jaglaną i łyżeczkę masła
 


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...