Składniki:
5 łyżek czerwonej soczewicy
3 łyżki przecieru pomidorowego
4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
(pietruszka, marchewka, cebula)
1/2 łyżeczki posiekanego imbiru
kurkuma, kolendra, tymianek, sól
łyżka oleju + 2 łyżeczki masła
Przygotowanie:
Na rozgrzany olej wrzucamy drobno pokrojoną cebulę, lekko podsmażamy, dorzucamy imbir i zalewamy około 1/2 litra zimnej wody.
Dodajemy soczewicę,
przecier pomidorowy oraz pietruszkę i marchewkę,
na koniec dodajemy kurkumę i tymianek.
Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.
Po tym czasie wrzucamy kaszę jaglaną i łyżeczkę masła
pożywnie i zdrowo, czyli tak jak lubię :)
OdpowiedzUsuńo to coś dla mnie :) jutro będzie super obiadek
OdpowiedzUsuń