środa, 1 października 2014

Kasza pęczak z pieczarkami.

Przedstawiam pęczak w bardzo prostej, ale smacznej wersji. 
Polecam wszystkim tym, którzy nie mieli jeszcze okazji
wypróbować tego dania:) 



 Składniki:
(na dużą porcję)

2 szklanki kaszy
250 g mięsa z łopatki wieprzowej (można pominąć)
400 g pieczarek
cebula
bulion grzybowy

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę i pieczarki podsmażamy na łyżce masła (do odparowania wody),  wrzucamy pokrojone w kostkę mięso i chwilę smażymy.
 Całość podlewamy bulionem grzybowym (około 350-400 ml) 
i dusimy na małym ogniu do miękkości.

Składniki łączymy i doprawiamy do smaku.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...