poniedziałek, 31 marca 2014

Placek z kapustą


Składniki:

3 jajka
250 ml majonezu
250 ml  śmietany 18%
1 szklanka mąki
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli

Farsz dowolny, co kto lubi, może to być np. bigos 

Przygotowanie:

Składniki ciasta miksujemy.
Połowę ciasta wylewamy do tortownicy średnicy 26 cm, wykładamy farsz
i wylewamy pozostałą część ciasta.

Farsz: U mnie duszona kapusta z pieczarkami. 
(Poszatkowaną kapustę włoską zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut, następnie wrzucamy obrane pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy do miękkości.

 Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika 
na około 50 minut (z termoobiegiem).






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...