Składniki:
5 kotletów ze schabu,
5 marchewek
6 dużych ziemniaków
2 cebule (czerwona i biała)
15 dag sera żółtego,
kilka łyżek majonezu,
sól, pieprz
15 dag sera żółtego,
kilka łyżek majonezu,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Marchewkę, ziemniaki i cebulę kroimy, a następnie układamy
w żaroodpornym naczyniu.
Można odłożyć garść warzyw na wierzch.
Przemieszać "ręcyma" ;)
Układamy lekko rozbite i oprószone solą i pieprzem kotlety
Na wierzchu układamy odłożoną wcześniej porcję warzyw,
dodajemy żółty ser i smarujemy majonezem.
Tak przygotowane danie (przykrywamy folią)
i wstawiamy do zimnego piekarnika,
na 180 stopni na około 2 godziny (z termoobiegiem).
Nie ma potrzeby podlewania wodą, ani dodawania tłuszczu itp.
ładnie wygląda chce jutro zrobić tylko pytanie na której półce wstawić w piekarniku?
OdpowiedzUsuń