Składniki:
350 g mąki pszennej
 
100 g cukru pudru 
1 opakowanie cukru wanilinowego 
220 g margaryny Palma spółki Bielmar 
2 łyżki śmietany 18% 
 cukierki (landrynki)  
Przygotowanie: 
Wszystkie składniki mieszamy i szybko zagniatamy. 
Wstawiamy do lodówki (zawinięte w folię) na około 45 minut. 
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 4 mm. 
Z ciasta wycinamy dowolne kształty, a następnie w środku ciastka robimy mniejszą dziurkę mniejszą foremką. W każde ciasteczko wkładamy 
cukierek (możemy je rozkruszyć jeśli będzie zbyt duży). Czynność z układaniem cukierków najlepiej wykonać na ciastkach ułożonych na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  
 Ciastka wstawiamy piekarnika do nagrzanego do 180 stopni na około 9-10 minut.
Ach te cudowne łapki <3
OdpowiedzUsuń:):):)
Usuń