u mnie jeszcze świątecznie...:)
Składniki:
400 g  mąki pszennej
2 jajka
100g cukru pudru
100 g margaryny Palma spółki Bielmar, roztopionej i lekko przestudzonej
100 g  miodu 
1 łyżka przyprawy do piernika
1 łyżka kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wsypujemy do miski, mieszamy i wyrabiamy.Tak 
przygotowane ciasto zawijamy w folię i wkładamy na 20 minut do lodówki. 
Po schłodzeniu rozwałkowujemy i wykrawamy kształty wg schematu. 
  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 8-9 minut (z termoobiegiem).
Domek sklejamy lukrem (u mnie lukier przygotowany z jednego białka i cukru pudru).
...przyłapany
Podziwiam, piękny Ci wyszedł :)
OdpowiedzUsuń