Składniki:
250g mąki
1 płaska łyżeczka sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
150 g cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
200 ml oleju
220 ml maślanki
3 jajka
Polewa: 150g mlecznej czekolady
250g mąki
1 płaska łyżeczka sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
150 g cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
200 ml oleju
220 ml maślanki
3 jajka
Polewa: 150g mlecznej czekolady
Przygotowanie:
Do jednej miski wbijamy jajka i lekko je rozbijamy,
dolewamy olej, maślankę i mieszamy (łyżką).
Do drugiej miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, kakao i cukier waniliowy, mieszamy (łyżką).
Na koniec do suchych składników dodajemy mokre
i mieszamy do połączenia się składników.
i mieszamy do połączenia się składników.
Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia
i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika
na 50 minut (z termoobiegiem).
i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika
na 50 minut (z termoobiegiem).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz