Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 500 gram mielonego mięsa
- 10 pieczarek
- pół kapusty pekińskiej
- cebula
- 3 łyżki ketchup
- sól, pieprz
- jajko
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Farsz: Mięso, pieczarki i kapustę gotujemy, a następnie mielimy
w maszynce do mielenia.
w maszynce do mielenia.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oleju.
Dodajemy ketchup, doprawiamy solą i pieprzem.
Łączymy wszystkie składniki, mieszamy.
Ciasto francuskie przecinamy wzdłuż na pół.
Farsz rozkładamy na brzegu ciasta i zwijamy
w rulon. Kroimy.
(szczegółowa instrukcja przy pasztecikach drożdżowych)
Z
pozostałym ciastem postępujemy analogicznie.
Paszteciki smarujemy rozbełtanym jajkiem, układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz