poniedziałek, 28 kwietnia 2014

Paszteciki z mięsem z francuskiego ciasta


Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 500 gram mielonego mięsa
- 10 pieczarek
- pół kapusty pekińskiej
- cebula
- 3 łyżki ketchup
- sól, pieprz
- jajko

Przygotowanie:

Farsz: Mięso, pieczarki i kapustę gotujemy, a następnie mielimy
w maszynce do mielenia. 
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oleju.
Dodajemy ketchup, doprawiamy solą i pieprzem. 
Łączymy wszystkie składniki, mieszamy.
 Ciasto francuskie przecinamy wzdłuż na pół. 
Farsz rozkładamy na brzegu ciasta i zwijamy w rulon. Kroimy.
(szczegółowa instrukcja przy pasztecikach drożdżowych)
 Z pozostałym ciastem postępujemy analogicznie. 
Paszteciki smarujemy rozbełtanym jajkiem, układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...