Składniki:
- 500 g mąki tortowej
- 500 g mąki tortowej
- 1,5 szklanki mleka
- 50 g drożdży
- pół szklanki oleju
- łyżeczka soli
- łyżeczka cukru
- kilka łyżek ketchupu
- oregano
- ulubione składniki
Przygotowanie:
Podgrzewamy pół szklanki mleka (ma być ciepłe, nie gorące), dodajemy drożdże, łyżeczkę cukru i mąki, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Do miski wsypujemy wszystkie składniki, dodajemy drożdże i wyrabiamy
Po wyrobieniu ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy
na godzinę w ciepłe miejsce
Wyrośnięte ciasto formujemy wg uznania, smarujemy ketchupem, układamy składniki (co tam kto ma) u mnie tym razem mielone mięso, pieczarki i oliwki, posypujemy żółtym serem
Pizzę wstawiamy do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika
na około 13 minut (z termoobiegiem)
na około 13 minut (z termoobiegiem)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz