Składniki:
2 pomidory
mozzarella
liście bazylii
ząbek czosnku
olej
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry i układamy naprzemiennie.
Czosnek wyciskamy przez praskę, dodajemy zioła prowansalskie,
mieszamy z oliwą i polewamy sałatkę.
Dekorujemy bazylią
mieszamy z oliwą i polewamy sałatkę.
Dekorujemy bazylią
Mniam, to coś dla mnie ;-) o każdej porze roku ... Oczywiście pomidorki najlepsze z ogródka, dojrzewające na słoneczku, ale cóż jak się nie ma co się lubi ... Pomidory Caprese to wyjątkowy smak - zawsze ! Mniam. Dzięki za przypomnienie i natchnienie, coś za mną chodziło i chodziło i już wiem co jutro zjem ... :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Szkat
Dziękuję za fotki, mam nadzieję, że smakowało:)
OdpowiedzUsuń