środa, 23 kwietnia 2014

Sałatka Caprese




Składniki:

2 pomidory
mozzarella
liście bazylii
ząbek czosnku
olej
zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry i układamy naprzemiennie.
Czosnek wyciskamy przez praskę, dodajemy zioła prowansalskie,
mieszamy z oliwą i polewamy sałatkę.


 Dekorujemy bazylią







2 komentarze:

  1. Mniam, to coś dla mnie ;-) o każdej porze roku ... Oczywiście pomidorki najlepsze z ogródka, dojrzewające na słoneczku, ale cóż jak się nie ma co się lubi ... Pomidory Caprese to wyjątkowy smak - zawsze ! Mniam. Dzięki za przypomnienie i natchnienie, coś za mną chodziło i chodziło i już wiem co jutro zjem ... :-)
    Pozdrawiam

    Szkat

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za fotki, mam nadzieję, że smakowało:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...