Składniki:
Ciasto:
300g mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
130 g cukru
2 jajka
130 g masła
1 cukier waniliowy
Farsz: 800 g rabarbaru
około 5-6 łyżeczek cukru
Kruszonka:
200 g mąki pszennej
100 g margaryny
80 g cukru
Przygotowanie:
Rabarbar obieramy, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 2-3 godziny.
Rabarbar obieramy, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 2-3 godziny.
Składniki na ciasto wyrabiamy, zawijamy w folię i wstawiamy
na pół godziny do lodówki.
na pół godziny do lodówki.
Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą, mieszamy do uzyskania sypkiego ciasta.
Na wysmarowaną formę (u mnie średnica 26 cm) wykładamy ciasto, następnie rabarbar, wierzch obsypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz