sobota, 22 sierpnia 2015

Mrożona kawa


Składniki:

kawa rozpuszczalna
mleko
cukier (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Kawę zaparzamy, lekko przystudzoną rozlewamy do foremek i wkładamy do zamrażalnika. Proponuję zrobić to dzień wcześniej. 
Przygotowane kostki zalewamy mlekiem i gotowe. 
Kawę przed podaniem można posłodzić.





Forma do łyżeczek dostępna na zamówienie:)


4 komentarze:

  1. Ciekawa wersja tej kawy mrożonej ! Mariolka

    OdpowiedzUsuń
  2. Pani Kasiu, Pani Kasiu!!! Znowu mnie Pani kupiła :) a najbardziej ta lodowo-kawowa łyżeczka mi się podoba. Jak Ty to zrobiłaś? Zdradzisz mi swój sekret?
    Pozdrawiam z kończącego się urlopu :)
    Kilka fotek i zapowiedzi znajdziesz już na facebooku - jeśli z niego korzystasz :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Asiu łyżeczka jest z foremki, wiesz z dalekiego wschodu:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...