niedziela, 16 sierpnia 2015

Ogórki z miodem

Nie wiem czy mogę zaryzykować i powiedzieć, że to "mazurski przysmak", czy potraktować to jak fondue dla ubogich;), tak czy owak nigdzie indziej nie spotkałam się z takim sposobem jedzenia ogórków. 
Nie sądzę również, abyście chcieli widzieć wzrok mojego małżonka, kiedy pierwszy raz zobaczył takową przekąskę;)


Składniki:

ogórek
miód

Przygotowanie:

Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w słupki. 
Miód, najlepiej płynny wlewamy do pojemniczka. Ogórki maczamy i zajadamy:)







2 komentarze:

  1. U mnie, w Beskidach, też je się ogórki z miodem - najlepiej takie prosto z ogródka. Obrane ze skórki połówki smarujemy cieniutkio miodem i już. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Człowiek jak widać uczy się całe życie:):):)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...