Składniki:
2 szklanki mąki
szklanka mleka
100 ml mleka kokosowego
2 jajka
2-3 łyżki oleju
płaska łyżeczka soli
Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy, aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję mleka (ja aby uzyskać żądaną konsystencję nadrabiam mlekiem). Patelnię rozgrzewamy, wylewamy porcjami ciasto i smażymy z obu stron.
2 szklanki mąki
szklanka mleka
100 ml mleka kokosowego
2 jajka
2-3 łyżki oleju
płaska łyżeczka soli
Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy, aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję mleka (ja aby uzyskać żądaną konsystencję nadrabiam mlekiem). Patelnię rozgrzewamy, wylewamy porcjami ciasto i smażymy z obu stron.
Mleko i przetwory mleczne to ważne elementy w diecie dzieci i młodzieży, ponieważ, zdrowie jest najważniejsze i się wszystkim po równo należy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz