Zanim przejdę do przepisu, muszę się do czegoś przyznać
i ujawnić kulisy powstawania pierników.
Sposób ten polecam wszystkim niezdecydowanym, uwierzcie mi, że wykorzystując moją metodę, pierniki powstaną w rekordowo szybkim czasie,
a i Wy będziecie mieli więcej czasu, chociażby na gorący łyk kawy...;):):)
a i Wy będziecie mieli więcej czasu, chociażby na gorący łyk kawy...;):):)
Nie wierzysz? Obejrzyj film i się przekonaj:)
Prawda, że można...a teraz przepis:)
Składniki:
400 g mąki pszennej
100 g margaryny wcześniej roztopionej i wystudzonej
2 duże jajka
łyżka przyprawy do piernika
łyżka kakao
łyżeczka sody oczyszczonej
100 g cukru pudru
100 g miodu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wsypujemy do miski, a następnie wyrabiamy mikserem. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na grubość 2 mm, podsypujemy je małą ilością mąki - tylko tyle, by ciasto nie kleiło się do stolnicy.
Z ciasta wykrawamy różne kształty pierniczków. Gotowe pierniczki układamy na blaszce w niewielkich odstępach. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 - 12 minut.
400 g mąki pszennej
100 g margaryny wcześniej roztopionej i wystudzonej
2 duże jajka
łyżka przyprawy do piernika
łyżka kakao
łyżeczka sody oczyszczonej
100 g cukru pudru
100 g miodu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wsypujemy do miski, a następnie wyrabiamy mikserem. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na grubość 2 mm, podsypujemy je małą ilością mąki - tylko tyle, by ciasto nie kleiło się do stolnicy.
Z ciasta wykrawamy różne kształty pierniczków. Gotowe pierniczki układamy na blaszce w niewielkich odstępach. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 - 12 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz