wtorek, 24 grudnia 2013

Kefirowe ciasto z malinami i kruszonką.


Z racji poczynionych swego czasu malinowych zapasów, kolejne bardzo dobre 
i szybkie ciasto z owocami;)


Składniki:



- 3 szklanki mąki

- 1 szklanka cukru

- 3 łyżeczki proszku do pieczenia

- 1 cukier waniliowy

- 3 jaja

- pół szklanki oleju

- 1 kefir (duży)

- owoce (około 1 kg)

Kruszonka: 
5 łyżek mąki, 2 łyżki cukru pudru, 1/4 kostki margaryny


Przygotowanie:

Sypkie składniki wsypujemy do miski i mieszamy.  
Dodajemy olej, jajka i kefir. 
Mieszamy  do połączenia składników.
Do tego ciasta nie używamy miksery, wszystko mieszamy łyżką.
Przygotowujemy kruszonkę, czyli zagniatamy podane 
wyżej składniki.

Ciasto wylewamy do formy wysmarowanej i posypanej bułką tartą. Układamy owoce i posypujemy kruszonką 



Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut.
I oto to;)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...