piątek, 8 sierpnia 2014

Babeczki z czekoladą

To chyba jeden z najprostszych przepisów na babeczki z czekoladą. 
Pomimo, iż upały skutecznie zniechęcają do wypieków, 
zwyciężyła chęć przetestowania foremek.



Składniki:

- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
- 1 szklanka mleka
- pół kostki roztopionego masła
- 2 jajka
- 100 gram czekolady


Przygotowanie:

Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre (masło, mleko i jajka). Całość dokładnie mieszamy.

 Czekoladę siekamy nożem na dowolnej wielkości kawałki (polecam niezbyt drobno, wtedy po upieczeniu jej smak rozpływa się w ustach). Tak przygotowaną wsypujemy do wymieszanych wcześniej składników.

 Całość delikatnie mieszamy, nakładamy do formy wyłożonej papilotkami i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.





5 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie babeczki , a foremki są piękne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają rozkosznie w tej formie :)
    Jestem pewna, że były pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...