To chyba jeden z najprostszych przepisów na babeczki z czekoladą.
Pomimo, iż upały skutecznie zniechęcają do wypieków,
zwyciężyła chęć przetestowania foremek.
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
- 1 szklanka mleka
- pół kostki roztopionego masła
- 2 jajka
- 100 gram czekolady
Przygotowanie:
Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre (masło, mleko i jajka). Całość dokładnie mieszamy.
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
- 1 szklanka mleka
- pół kostki roztopionego masła
- 2 jajka
- 100 gram czekolady
Przygotowanie:
Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre (masło, mleko i jajka). Całość dokładnie mieszamy.
Czekoladę
siekamy nożem na dowolnej wielkości kawałki (polecam niezbyt drobno,
wtedy po upieczeniu jej smak rozpływa się w ustach). Tak przygotowaną
wsypujemy do wymieszanych wcześniej składników.
Całość
delikatnie mieszamy, nakładamy do formy wyłożonej papilotkami i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.
Apetyczne ;)
OdpowiedzUsuńLubię, bo szybko się robią :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie babeczki , a foremki są piękne :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za miłe słowa:-)
OdpowiedzUsuńWyglądają rozkosznie w tej formie :)
OdpowiedzUsuńJestem pewna, że były pyszne :)