Kolejne proste w wykonaniu i przepyszne w smaku ciasto:)
Składniki:
4 jajka
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
200 ml oleju
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
owoce
Kruszonka:
50 g masła
50 g cukru
100 g mąki
Przygotowanie:
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, cukier waniliowy i olej. Miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników.
Masę wylewamy do formy (tortownica 26 cm), wykładamy owoce i kruszonkę.
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni, wstawiamy ciasto i zmniejszamy temperaturę do 180 stopni, pieczemy 60 - 70 minut.
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni, wstawiamy ciasto i zmniejszamy temperaturę do 180 stopni, pieczemy 60 - 70 minut.
I rzeczony gadżet, dzisiejszy zakup: silikonowe kieliszki do jajek ze stopkami-przyssawkami:)
Świetne te kieliszki, wyglądają rozkosznie :)
OdpowiedzUsuńA ciacho musiało smakować wybornie :)