Składniki:
Biszkopt:
2 jajka
1/3 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia (można użyć biszkoptów)
1 łyżeczka proszku do pieczenia (można użyć biszkoptów)
200 ml mleka
śnieżka
łyżka kakao
truskawkowa galaretka Wodzisław
owoce
Przygotowanie:
Biszkopt: Jajka z cukrem miksujemy na
puszysty krem. Stopniowo
dosypujemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i
posypanej bułką tartą tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut.
Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i tężejącą wylewamy na wyłożone na upieczonym wcześniej biszkopcie owoce.
Do mleka dodajemy kakao i śnieżkę, ubijamy na sztywną masę,
wykładamy na galaretkę.
Obłędnie wygląda .. Świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy :)