sobota, 30 sierpnia 2014

W malinowym chruśniaku...pod czekoladową chmurką...

Połączenie owoców i bitej śmietany niemalże zawsze wróży coś dobrego;) 



Składniki:

Biszkopt:
2 jajka  1/3 szklanki cukru  
  1/2 szklanki mąki 
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
(można użyć biszkoptów) 
200 ml mleka
śnieżka
łyżka kakao
truskawkowa galaretka Wodzisław
owoce

Przygotowanie:

Biszkopt: Jajka z cukrem miksujemy na  puszysty krem. Stopniowo dosypujemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą  tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut. 
Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i tężejącą wylewamy na wyłożone na upieczonym wcześniej biszkopcie owoce.
  Do mleka dodajemy kakao i śnieżkę, ubijamy na sztywną masę, 
wykładamy na galaretkę. 
Ozdabiamy wg uznania 



1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...